15 Ağustos 2011 Pazartesi

WRAITH: THE OBLIVION - COĞRAFYA ve EKONOMİ





*Stygia dört tarafı denizlerle çevrili, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı bir ada değildir.


*Stygia'nın dört tarafı tek bir denizle çevrilidir, Wraith'ler buna Gölgeler Denizi der.


*Gölgeler Denizi, ölüler dünyasının alt katmanında on bin yıldır esen Tempest adlı şiddetli engin fırtınada, nispeten sakin suların olduğu bir bölgedir.


*Stygia, tarih boyunca yükselip çökmüş tüm imparatorlukların yıkıntılarının hayaletleri ile inşa edilmiş devasa bir ada-devlettir: Roma, Konstantinopolis, Kartaca...yeryüzünden göçüp gitmiş İskenderiye kütüphanesi bile, eksiksiz bir şekilde bu hayalet mega-nekropoldedir.


*Stygia yer seviyesinden bakıldığında, klostrofobik bir kabusa benzer. Kara kuleler, gri apartmanlar, çirkin heykeller, çarpık bulvarlar, yamalı surlar, kördüğüm olmuş çarpık trenyolları, barakalar. Şehrin üst katmanları ise nefes kesici güzellikte mermer saraylar, kanallar, köprüler, büstler, agoralar, forumlar, tapınaklar, sütunlar, kemerler, amfi tiyatrolar ile doludur. Yıkılıp çökmüş tüm garabet ve şaheser binaların hayalet enkazları ile inşa edilmiştir.


*Stygia körfezinde, Ölüler Lejyonlarının donanması demirlidir...bir zamanlar denize açılıp da batmış binlerce geminin hayaleti: Kalyonlar, Uçak Gemileri, Destroyerler, Antik Yunan ve Fenike Trireme'leri, İspanyol Kadırgaları,  Rus Nükleer Denizaltıları,  Viking Drakkar'ları, Titanic...yüzmüş ve batmış her önemli geminin hayaleti.


*Aynı şekilde, Stygia Hava Kuvvetleri'nin emrinde de, zeplinler, 1. Dünya Savaşı pırpırları, 2. dünya savaşı avcı uçakları, modern savaşçı jetler gibi bir çok hayalet uçak vardır...ve rivayetler doğruysa Hiroşima ve Nagazaki'ye atılmış iki atom bombasının hayaletleri de.


*Oyunun tuhaf metafiziğine göre, bu dünyada belli bir duygusal anlam ya da önem ile yüklü her insan, obje, silah, bina, araba veya gemi gibi unsurlar, yok olduktan sonra, Ölüler Dünyasında tamamen işlevsel plazma bedenler yani hayaletler olarak belirebilirler çünkü.


*Bu eklektik heterotopya, Hiyerarşi denilen bir rejim tarafından yönetilir.


*Her gün Stygia'ya, hayalet trenlerle taşınan yüzbinlerce ölü-ruh, şehirde ya esir pazarında satılır, ya da ölüm şekillerine göre ait oldukları Lejyonlara zorla yazdırılır. Örn: Şiddet kurbanı ölüler Demir Lejyon askeri olur vs.


*Stygia ekonomisi ruhlara dayanır, tek hammadde ruhlardır. Soğuk, beyaz bir ateş (ölüler dünyasında yakılabilecek yegane ateş) ile körüklenen ocaklarda, suçluların ve esirlerin ruhları yani plazmaları eritilir ve dövülüp ezilerek çeşitli temel eşyalara dönüştürülür: kılıçlar, zırhlar, surlar için taşlar, mangır paralar(para birimi oboli'dir), zincirler (köle tacirlerinin gözde nesnesi) vs.


*Dövülüp ezilmiş ruhlardan yapılma kılıç ve bıçaklara, zırhlara SOULSTEEL denir. Stygia adasının altındaki kayalardan çıkarılan karanlık cevher ile alaşımlanmış silahlar ise STYGIAN STEEL'dir. Bu standart teçhizatların dışında, Lejyonerler, Tempest'a savrulmuş hayalet çakaralmazlar veya her tür modern ya da antik ateşli silah hayaleti ile donanmış olabilirler. Bu silahlar, Pathos enerjisi ile aktive olur (1 puan Pathos harcayarak) ve soulsteel veya Stygian Steel mermi kullanırlar. Tabii bunları bulmak çok ama çok zordur.


*Ölüler Dünyası'nın diğer coğrafi bölgeleri olan TEMPEST, SHADOWLANDS ve FAR SHORES diğer derslerde anlatılacaktır.  






     

1 yorum:

  1. Ruhların işi de pek zormuş, iliklerime kadar hissettim.

    YanıtlaSil