17 Ağustos 2011 Çarşamba

BİR KARAKTERİN ANATOMİSİ-CHANGELING



*Tobias Tidyberry, yani Toby Titizböğürtlen, 100 yaşında bir masal cücesi (Boggan)'dır.

*(Yaşlı peri olduğu için Glamour-Düştozu=3, Banallik= 5 olarak oyuna başlar...yaşlandıkça yavanlaşmış, gerçek dünyaya yaklaşmıştır Toby)

*İyi Kalpli Periler Eşrafı'ndandır (Seelie Court)

*Bodur, göbekli, sivri kulaklı, sevecen, geveze, meraklı, marifetlidir, iyi aşçıdır, kitap kurdudur.

*Old Forest adında bir Kitap ve Pasta Evi sahibidir. Burada antika masal kitapları ve olağanüstü pastalar sunar müşterilerine. Bu sihirli dükkan, Toby'e günde 5 puan Düştozu (Glamour) sağlar.

*Toby'nin Gözbağcılık 2 Efsun'u, kurbanlarını afallatma; ve ayrıca, kendisini ya da seçtiği bir cansız nesneyi görünmez kılma imkanı verir.

*Madrabazlık 1 Efsun'u sayesinde ise Nüfuz edebildiği bir unsuru el değmeden kaldırır, atar, fırlatır ya da ezer.

*Seyyahlık 3 Efsun'u sayesinde, Toby'nin Nüfuz edebildiği unsur, etkilediği şey (kendisi, düşmanı, faniler, periler, taşlar, kayalar vs.) imkansız mesafeleri, 18-20 m. gibi, sıçrayabilir, şimşek hızı ile hareket edebilir veya sihirli bir tünel açıp kaçabilir.

*Eğer Toby'nin Nüfuz kategorisinde Doğa, Faniler gibi kategoriler olsaydı bunları da etkileyebilirdi, zira Periler Efsunlar ile Nüfuzlar'ını birleştirerek doğayı, eşyaları, zamanı, fanileri ya da perileri efsunlayabilir.

*Ama Toby sadece Peri 1, Eşya 2 Nüfuzlarına sahip, o yüzden sadece kendisi veya cansız işlenmiş nesneleri etkileyebilir.

*Bu güçleri aktive etmek için her peri, Muziplik (Bunk) denilen küçük bir saçmalık ya da bir ilginçlik yapmak zorunda. Ayağını yere vurma, zıplama, kendi etrafında dönme, saçma bir şiir okuma vs. gibi.
Peri-beyleri buna Merasim der.

*Toby'nin Background'larında, 1 puanlık Hazine özelliği var. Bu durumda Toby Titizböğürtlen, herhangi bir Peri Efsununun birinci kademesinin marifetlerine sahip sihirli bir nesneye sahip olabilir. Toby karakterinin oyuncusu, bu puanını Yaban 1 özelliği (Dile Gelme) taşıyan sihirli bir pipo almak için kullanıyor.

*Yaban 1 sayesinde Toby, bu piponun dumanını üflediği her basit, inorganik eşya ile konuşabilir. (Eşya 2 Nüfuzu ile birleştirerek) Kitaplar, sokak lambaları, kaldırım taşları dile gelir ve bu peri ile konuşur.

ÖRNEK VAKA:

*Toby bu güçleri sayesinde, mesela kollayıp koruduğu, ilham vererek Düştozu toplamaya çalıştığı bir fani olan, başarısız ressam Wendy'i kaçıran üvey ağabeyinin saklandığı yeri bulup, kızcağızı kurtarmaya karar verir.
O zavallı fani kızcağız, Perilerin korumasındadır çünkü.

*Yaban 1+ Eşya 2 kullanarak Kentin büyük köprüsüne sorup kızın rehin tutulduğu binayı öğrenir. Devasa köprü Dile Gelir ve bildiklerini anlatır.

*Tenha mahalledeki depoyu bulan Toby, bir Glamour harcar, Bunk olarak gözlerini üç kez kırpıştırır ve böylece harekete geçirdiği Gözbağcılık 2 Efsun'u + Peri 1 Nüfuz'u sayesinde kendini görünmez kılıp, Wendy'nin tutulduğu depoya sızar.

*Nöbet tutan gangsterler, burunlarının ucundan geçen Periyi görmezler.

*Efsunun etkisi biter. Haydutlar, birden beliriveren cüceden korkup silah çekerler.

*Toby bir Glamour daha harcar, Bunk olarak ayağını yere güm diye vurur ve bu sayede
Madrabazlık 1 Efsun'u + Eşya 2 Nüfuz'u ile, kötü adamın elindeki silahı uzaktan zoink diye tavana zıplatır.

*Artık hızlı olmalıdır. "Humbara Kumbara, Humbara Kumbara, Humbara Kumbara" diye bir tekerleme söyleyerek (Bunk yapıyor) Seyyah Efsununa başlar...

*Seyyah 2+Peri 1 gibi bir Efsun+Nüfuz bileşimi kullanarak, müthiş bir hızla Wendy'i kurtarıp oradan kaçar.

*Aslında Toby, Seyyah 3 +  Peri 1+ Fani 1 gibi  Efsun ve Nüfuz kombinasyonu ile bir sihirli tünel açıp, Old Forest Kitap & Pasta Evi'ne bir adımda geri dönebilirdi.

*Ama Fani 1'i olmadığı için Wendy üzerinde Seyyah gücünü kullanamaz... ne yazık ki yaya dönmek zorundadırlar.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder