27 Ağustos 2011 Cumartesi

WEREWOLF: THE APOCALYPSE - SAVAŞ









*Garou'ların düşmanı, SÜLÜK adlı kudretli bir ruh ya da ifrittir. 


*Sülük, bozulma, çürüme, yozlaşma, yokoluş ruhudur. Tek amacı, çeşitli uşakları vasıtası ile Gaia'yı, yani Doğayı, Tabiat Ana'yı çürütüp yok etmektir. 


*Öte yandan, kimi Büyücülere göre, Sülük sadece bir simgedir. İlkel, şamanik, basit düşünceli Garou toplumu, soylarının tükeniyor olduğu gerçeği ile baş edebilmek için, evrendeki doğal bir işlev olan Entropi /Yok oluş ilkesine bir tür canavar maskesi geçirmiş ve böylece Sülük adlı ruhu hayallemiştir.


*Sülük olsa da, olmasa da, Yok edici bir ruha tapan sayısız uşak mevcuttur. Bunlardan en güçlüsü PENTEX adlı bir mega-şirketler grubudur. Pentex, sözde "kazara" orman yangınları çıkartır, okyanusta yüksek petrol sızıntısı yaratacak tanker kazaları düzenler, hektarlarca bakir yeşil alanı alıp oraları birer endüstriyel cehennem haline getirerek Sülük'e adar.


*Ve ayrıca Pentex tesislerinin en gizli kuytularındaki radyasyon çukurlarında şirket, özel elemanlarını, türlü hormonlar ve mutajen aşılar yoluyla değiştirip, dönüştürür. Ortaya çıkan Garabetler, artık Garou'ların savaş-sureti Crinos ile baş edebilecek güç, hız ve dayanıklılıktadır.


*Garabetlerin yanı sıra, Pentex'in emrinde, kendilerini Sülük'e tapmaya adamış bir Kurt-Adam kabilesi olan KARA SPIRAL DANSÇILARI da vardır. Bu kabile üyeleri, cehennemi bir labirentte, tuhaf bir ayin dansı yaparak SÜLÜK'ün gerçek suretini bir saniyeliğine görür. Gördükleri anda da çıldırırlar. Kabilenin tamamı, mutasyona uğramış, pençelerinden radyoaktif balçıklar damlayan, çıldırmış Kurt-Adamlardan oluşur. Amaçları, Garou ırkdaşlarının kökünü kazımaktır.


*Garabetlerin yanı sıra, Pentex, Kurt-Adamlarla savaşmak üzere yoğun eğitim almış, gümüş-kurşunlu otomatik silahlar kullanan, komandolar yetiştirir. BİRİNCİ TAKIM denilen bu elit paralı askerler, sürü taktiği ile savaşan zeki Kurt-Adam düşmanlarına karşı savaşmak üzere yıllarca eğitim alır.


*SÜLÜK, Pentex, Garabetler, Kara Dansçılar ve gümüş kurşunlu komandolar haricinde de, 
Garou'ların sayısız düşmanı vardır: 


-Kudretli ve şer Doğa ruhları, 


-şehirlerde hüküm süren Vampirler       


-Gerçekliği değiştirebilen ve Garou'ların kutsal saydığı yerlerdeki Gaia enerjilerinin 
(büyücülerin Özcevher dediği şey) peşine düşen Büyücüler


_Ormanların ve tepelerin tekinsiz ve kuytu köşelerinde yaşayan gizemli Periler 


_Hayaletler




-Tüm bu düşmanlara karşı Garou'ların sayısı oldukça azdır. Soyları tükenmek üzeredir ve Kutsal Anaları Gaia, her geçen gün biraz daha ölmekte, fabrika dumanları ve mahvolan denizleri ile biraz daha Sülük'ün çürümesine yaklaşmaktadır. 


*Oyunun adında da söylendiği gibi Kıyamet (Apocalypse), Kurt-Adamlar için çok yakındır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder